De Professionele Compagnie

Dans, ritmes, slagwerk, percussie en theater, dit zijn de ingrediënten tot het succes van de professionele tapdanscompagnie "The Tap Show Company".

De compagnie werd gestart in de jaren 90, op initiatief van Joëlle Ribant, Europees Tapdanskampioene, muzikante en choreografe. Zij heeft nu haar eigen dansschool, gespecialiseerd in Amerikaanse Tapdans, en ook sterk gericht op Musical.

In de loop der jaren hebben er zich uitstekende dansers ontwikkeld, die ook graag iets meer en iets serieuzer wilden doen. Veel stond er dus niet in de weg om het opstarten van een professionele danscompagnie tegen te houden.

Deze "voetenwerk-technici" hebben samen een aantal nummers ontwikkeld, die de Dolle Jaren 30 eer aandoen. De grote musical-klassiekers herleven, en er wordt hulde gebracht aan de magische ambiance van de Cotton Club via de Jazz- en Swing-ritmes van Broadway.

Naast de Retro-stijl wil de jonge compagnie toch vrij snel het imago van de Tapdans moderniseren. De Australische "Tap Dogs" en het Engelse "Stomp" hebben de weg al vrijgemaakt met hun innovatieve shows, en in Ierland heeft Michael Flatley ook met zijn optreden in "Riverdance" de Ierse Hardshoe-dans uit het traditionele "folklore"-circuit weggehaald.

The Tap Show Company volgt deze voorbeelden en probeert nieuwe ritmische stijlen uit, geïnspireerd op de huidige muzikale trends. Joëlle en haar acolieten hebben een passie ontwikkeld voor moderne choreografiën in urban-stijl, steeds zeer dynamisch en vol percussie.

Hét sterke punt van de compagnie is hun polyvalentie. De verschillende "dansklare" nummers kunnen aangepast worden aan elk soort evenement en elke situatie. De ijzersterke reputatie van de compagnie werd gesmeed door hun goede podiumervaring en zin voor professionaliteit.

Met hun nieuwe show "Café Frappé", wil The Tap Show Company de vier windstreken verkennen door een combinatie van tap-muziek, percussie en body-drumming.